21 Μαρτίου 2007

"Η Πίστη"


Mια παρουσίαση του συλλόγου Πίστη από τον Πρόεδρο του, Χρήστο Βλάχο.

Ο Σύλλογός μας "Η ΠΙΣΤΗ" απαρτίζεται από γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις και νοσηλεύονται στις Αιματολογικές-Ογκολογικές κλινικές και τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία". Η ΠΙΣΤΗ ιδρύθηκε το 1993, με την υπ' αριθμ. 3991/93 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, από γονείς που θέλησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιμετωπίσουν από κοινού τα καθημερινά τους προβλήματα.
Καταστατικοί σκοποί της ΠΙΣΤΗΣ είναι:
Η δημιουργία αξιοπρεπών, επαρκών και υψηλού επιπέδου συνθηκών νοσηλείας.
Η ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά που νοσηλεύονται.
Η ψυχική και κοινωνική στήριξη των οικογενειών με παιδί που πάσχει από νεοπλασματικό νόσημα.
Η εξασφάλιση στέγης, τροφής, ένδυσης στις άπορες οικογένειες.
Η υποβοήθηση του έργου των ιατρών, νοσηλευτριών και του λοιπού προσωπικού των Αιματολογικών-Ογκολογικών κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.
Η προώθηση της ιατρικής επιστήμης σε θέματα νεοπλασιών (χορήγηση υποτροφιών, οργάνωση συνεδρίων κ.α.)
Το έργο της ΠΙΣΤΗΣ μέχρι σήμερα:
Αδιάκοπη φροντίδα για την αποτελεσματική λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων, με παρεμβάσεις προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου και την Πολιτεία.
Οργάνωση και δημιουργία τράπεζας αίματος για την κάλυψη των αναγκών των Ογκολογικών Κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.
Άμεση παρέμβαση της ΠΙΣΤΗΣ για την επίλυση των προβλημάτων των παιδιών και παροχή κάθε δυνατού μέσου για την σωματική και ψυχική ανακούφισή τους.
Οργάνωση ψυχαγωγικών και άλλων εκδηλώσεων σε τακτά διαστήματα.
Εξοπλισμός και συντήρηση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών των δωματίων νοσηλείας.
Για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους ο Σύλλογος έχει προσλάβει μία ψυχολόγο, μία εργοθεραπεύτρια και μια παιγνιοθεραπεύτρια που απασχολούνται και στις 3 κλινικές του Νοσοκομείου σε καθημερινή βάση.
Οργάνωση δανειστικής βιβλιοθήκης και κασετοθήκης.
Εξοπλισμός των κλινικών με επιστημονικά όργανα και συσκευές προηγμένης τεχνολογίας.
Επίσης, δεδομένου ότι για πολλά παιδιά η μοναδική λύση είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών, έχουμε αρχίσει μια ενημερωτική εκστρατεία -με ομιλίες σε πληθυσμιακές ομάδες από ειδικευμένους γιατρούς της Μονάδας Μεταμόσχευσης του Νοσοκομείου "Αγία Σοφία", με την παραγωγή σποτ για την τηλεόραση, με την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου για τους εθελοντές δότες- ώστε να προσεγγίσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό σε θέματα δωρεάς μυελού των οστών με τελικό στόχο την αύξηση του αριθμού των δοτών στη χώρα μας.
Πόροι της Πίστης είναι:
Οι συνδρομές των μελών μας.
Οι ευγενείς δωρεές φίλων του Συλλόγου μας.
Τα έσοδα από διάφορες δραστηριότητες, όπως έκδοση και πώληση χριστουγεννιάτικης κάρτας, συνεστιάσεις, λαχειοφόρο αγορά κ.λπ.
Ο δρόμος μας είναι δύσκολος και μακρύς. Η ελπίδα μας, όμως, για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας μάς δίνει δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με ΠΙΣΤΗ όπως ακριβώς ονομάσαμε το Σύλλογό μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε τον αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο και να κερδίσουμε τη μάχη.
Ο παιδικός καρκίνος νικιέται - Ας βοηθήσουμε όλοι!
Με εκτίμηση για το Δ.Σ της ΠΙΣΤΗΣ
Ο Πρόεδρος
Βλάχος Χρήστος